na vrh

Kada je vreme za nove gume

Kako uočiti znake starosti guma

Jedan od načina da se utvrdi starost gume je po oznakama proizvođača, iako one mogu biti pomalo nejasne i najbolje bi bilo da ih prepustite prodavcu guma da dešifruje umesto vas. Očigledniji način da se to kaže je vizuelni pregled površine gume.

Potražite znakove starenja, kao što su izobličenje gazećeg sloja, pukotine, ispupčenje i, naravno, habanje gazećeg sloja, koje ne bi trebalo da bude veće od 1,6 mm. Moderne gume imaju trake za habanje gazećeg sloja koje su indikatori koji se formiraju između gazećih slojeva. Kada je gazeći sloj u ravni sa ovim trakama, vreme je da zamenite gumu.

OTKUP AUTOMOBILA SA I BEZ GUMA BEOGRAD

Otkup automobila sa i bez guma i točkova u Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile bez obzira na stanje guma i točkova uz keš isplatu na ruke. Besplatna procena vrednosti polovnih automobila.

Vršimo otkup polovnih neispravnih automobila, motora, kombija, pikap vozila u Beogradu i okolini. Otkupljujemo baš sve automobile po najvišim cenama!

+381-64-00-4-8888

Drugi način da proverite istrošenost gazećeg sloja je da koristite merač istrošenosti gazećeg sloja, koji možete jeftino kupiti u bilo kojoj prodavnici auto delova. Alternativno, možete svratiti kod svog lokalnog prodavca guma da proveri vaše gume.

Kada zameniti stare gume

Ne postoji dogovoreni vremenski okvir kada treba da zamenite gume, pošto se uslovi njihove upotrebe i skladištenja razlikuju kod svakog vozača. Ali proizvođači kao što su Mercedes i Nissan preporučuju zamenu guma šest godina od datuma njihove proizvodnje, bez obzira na to kako se koriste. Mogu da traju i do deset godina, ali je preporučljivo da ih stručno pregledate svake godine nakon pete godine upotrebe.

Stručnjaci takođe preporučuju da kada zamenite gume, to uradite barem u parovima, ako ne i sve četiri odjednom (a ne pojedinačno), i da novi par postavite na zadnji deo vozila kako biste obezbedili najbolji efekat. I ne zaboravite rezervni točak! I njega ćete u nekom trenutku morati da zamenite, inače će vas možda izneveriti kada vam je najpotrebnije.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!