na vrh

Saveti za održavanje akumulatora zimi

Otkup automobila Beograd, agencija Konstantin, vrši otkup svih automobila u Beogradu i okolini, bez obzira da li su u voznom stanju ili ne. Nudimo najbolje cene otkupa automobila uz keš isplatu na ruke.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Moderna vozila imaju više električnih uređaja i potrošača nego prethodne generacije. Akumulator vašeg automobila mora biti u dobrom stanju da bi efikasno ispunio te zahteve. Primarna funkcija akumulatora nije samo da obezbedi stalan tok električne struje uređajima vašeg vozila, već i da obezbedi dovoljnu snagu za pokretanje motora. Dakle, motror se pali kada okrenete ključ u bravi i spojite električno kolo čiji je glavni deo akumulator. Snaga akumulatora pokreće zamajac motora i šalje električni impuls na svećice radi paljenja mešavine goriva i vazduha (kod benzinaca). Nije ništa čudno da letnja vrućina može uništiti akumulator, ali zimska hladnoća je češći uzrok. Niske temperature mogu biti veoma loše za akumulaor, primoravajući ga da radi skoro duplo jače zimi nego u normalnim uslovima.

Uobičajeni znaci da akumulator slabi mogu biti: potrebno je više vremena da pokrenete automobil, prednja svetla i unutrašnja svetla počinju da se gase, motor klikće pri pokušaju paljenja, ali se ne pokreće.

Saveti za održavanje akumulatora automobila i kamiona: Dok je vaše vozilo hladno, proverite napon akumulatora, a nakon paljenja motora proverite napon punjenja. Razlika bi morala biti očigledna, jer je napon punjenja uvek veći od napona na samom akumulatoru. Ako primetite da se motor teže pokreće nego obično, tj. da je potrebno nekoliko puta “zaverglati”, moguće je da je akumulator oslabio. Dopuna akumulatora se preporučuje što pre. Ukoliko znate da automobil nećete voziti neko vreme kada je veoma hladno, preporučuje se da ga povremeno palite ili vozite neko kraće vreme na manjim udaljenostima radi osvežavanja punjenjem. Ako pak niste u mogućnosti, onda je preporučljivo povremeno ga priključiti na punjač radi održavanja napona.

Prestanak rada akumulatora nikada nije razlog za prodaju automobila, ali ako ipak želite da ga prodate, računajte na nas.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!