na vrh

Kako niske temperature utiču na automobil?

Hladno vreme preopterećuje komponente i stvara potencijalno opasne uslove za vožnju. Bez obzira da li parkirate svoj automobil na ulici ili u garaži, od suštinske je važnosti da znate o negativnim efektima hladnog vremena.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Korozija

So koju putari koriste za topljenje snega na ulicama može oštetiti karoseriju vašeg automobila. Što više vozite svoj automobil zimi, to će se više soli zalepiti za njega, posebno za kočnice, otvore točkova i donji deo. Da biste to sprečili, trebalo bi da redovno perete svoj automobil, obraćajući veliku pažnju na delove koji su ovde navedeni. Izbegavajte brisanje soli da biste izbegli grebanje farbe vašeg automobila.

Gubitak prijanjanja guma

Pritisak u gumama se smanjuje kada su temperature niske, a kada neko vreme vozite svoj automobil, on se zagreva i vazduh koji puni gume dovodi do ponovnog porasta pritiska. Sve sezonske gume takođe stvrdnjavaju kada temperature padnu ispod 8 stepeni. Stalno izduvavanje i naduvavanje guma je prilično stresno i zajedno sa smrzavanjem guma dovodi do gubitka vučne sile. Da biste se zaštitili od ovoga, pređite na zimske gume jer ostaju mekane i bolje prijanjaju tokom hladne sezone.

Blok motora je podložniji pucanju

Blok motora će biti podložniji pucanju tokom zime zbog smrznute rashladne tečnosti. Zaštitu od smrzavanja možete proveriti korišćenjem jeftinog testera sa plutajućim kuglicama. Na sreću, možete se zaštititi od ovoga koristeći pravu vrstu rashladne tečnosti.

Zgušnjavanje tečnosti

Sve tečnosti u sistemu vašeg automobila, tj. motorno ulje, tečnost za menjač i antifriz će se zgusnuti tokom zime. Ako se to dogodi, oni ne teku tako slobodno kroz sistem i mogu uzrokovati kvar automobila kada se najmanje očekuje. Ovome možete da se suprotstavite tako što ćete doliti sve tečnosti pre nego što temperatura padne.

Veća potrošnja goriva

Tokom hladne sezone, vaš automobil će se boriti da normalno funkcioniše, zbog čega nije iznenađujuće da će vam troškovi goriva rasti. Sa neadekvatnim prianjanjem, vaš automobil će se kretati sporije i stoga će trošiti više goriva. Ako morate da pustite automobil nekoliko minuta da radi u praznom hodu da bi se zagrejao, svakako će koštati više u smislu goriva.

Hladna sezona može biti posebno pogubna za vaš automobil. Ako hladni uslovi postanu problem koji će izazvati skup kvar koji se ne isplati popravljati ili jednostavno želite da automobil zamenite drugim, Otkup automobila u Beogradu, agencija KONSTANTIN, može otkupiti polovan automobil u Beogradu i okolini i od vas. Nudimo fer cenu i keš isplatu otkupa automobila na ruke.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!