na vrh

Koju vrstu ulja sipati u motor?

Otkup automobila Konstantin Beograd vrši otkup automobila Beogradu. Otkupljujemo sve automobile, pa i one bez motora.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Pitate se koja vrsta ulja je potrebna vašem automobilu? Evo vodiča koji će vam pomoći da odaberete pravu vrstu ulja za vaš automobil.

Kada ste spremni za redovnu zamenu ulja, važno je da posao bude obavljen kako treba. Ne samo da morate znati ispravnu proceduru, već morate znati koje ulje da koristite.

Odabir pravog ulja za vaš automobil je važan da biste osigurali njegovu dugovečnost i optimalne performanse. Međutim, može biti zbunjujuće pokušavati da odredite koja vrsta ulja je potrebna vašem automobilu.

Koju vrstu ulja koristi vaš auto?

Pre nego što izaberete ulje za svoj automobil, potrebno je da odredite koji je viskozitet potreban. Takođe želite da znate koja vrsta ulja je najbolja za vaš automobilski motor i pogledajte aditive koji mogu biti uključeni. Uverite se da ulje koje koristite odgovara onome što preporučuje proizvođač.

Najlakši način da pronađete pravu vrstu ulja za vaš automobil je da proverite specifikacije ulja u uputstvu za upotrebu. Takođe možete da odete u prodavnicu auto delova ili na veb lokaciju proizvođača ulja i unesete VIN broj, a oni će najčešće predložiti pravu vrstu motornog ulja za vaše vozilo.

Viskozitet ulja

Viskozitet ulja se odnosi na težinu tečnosti. Vrednost viskoziteta pokazuje kako ulje teče na različitim temperaturama. Kako se motorno ulje zagreva, ono postaje ređe. Ako je hladno, ulje će biti gušće. Gušća ulja pružaju više podmazivanja, ali može teže prolaziti kroz delove motora.

U većini slučajeva, 5W-30 i 10W-40 se najčešće koriste. Ona dobro funkcionišu u većini uslova. Međutim, možete koristiti 0W-30 ako živite na području sa temperaturama ispod nule ili 15W40 ako živite u vrućim, vlažnim klimatskim uslovima.

Vrsta ulja

Konvencionalno motorno ulje je najtradicionalnija dostupna vrsta. To je uobičajena vrsta ulja već mnogo decenija.

Na drugom kraju spektra, možete odabrati potpuno sintetičko ulje. Ova ulja su proizvedena da poboljšaju podmazivanje i zaštitu od oksidacije. Takođe sprečavaju nakupljanje mulja..

Motorno ulje sintetičke mešavine sadrži neke od karakteristika potpuno sintetičkog, ali mešavina konvencionalnih baznih ulja što omogućava da cena bude nešto niža.

Međutim, uvek treba da izaberete ulje koje preporučuje proizvođač!

Otkup automobila Beogard - Otkup svi auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!