na vrh

O ležajevima točkova automobila

Ležajevi točkova drže točkove na vašem vozilu. Ležajevi točkova su prilično jednostavni delovi. Napravljeni su od visokokvalitetnog čelika i projektovani su da traju 150.000 km ili više ako se pravilno održavaju. Ležajevi obavljaju dva veoma važna posla: Prvo omogućavaju točku da se slobodno okreće sa što manje trenja. Drugo, oni podržavaju težinu vozila. Na primer, ako je vaš automobil težak 1600 kg, svaki točak mora da izdrži približno 400 kg. To je mnogo težine na mnogo, mnogo hiljada kilometara.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888


Iako su ležajevi točkova relativno jednostavni, oni moraju biti u skoro savršenom stanju da bi obavljali svoj posao. Ležajevi su napunjeni mašću za podmazivanje i zaštitu. Zaptivka drži mast unutra, a vodu i prljavštinu van. Kada počne da curi, počinju problemi. Mast može postati kontaminirana; što dovodi do pregrevanja ležajeva točkova i na kraju otkazivanja.

Prvi znak da su vam ležajevi točkova u nevolji je neobična buka koja dolazi iz točka. To može biti pištanje, krckanje, tutnjava ili cikličan zvuk. Buka bi mogla postati jača ili čak nestati pri određenim brzinama.

Sada su neki sklopovi ležajeva točkova fabrički zapečaćeni. To znači da se ne mogu servisirati - mogu se samo zameniti. Oni koji nisu zapečaćeni mogu se servisirati po rasporedu. Ležajevi se uklanjaju, čiste i pregledaju. Ako su ležajevi i dalje dobri, ponovo se postavljaju - ako nisu, zamenjuju se. Zatim se pakuju u mast i postavlja se nova zaptivka.

Ako vaše vozilo ima fabrički zapečaćen sklop ležaja točka, ceo sklop treba da se zameni kada dođe do problema. Nažalost, delovi su prilično skupi - ali obično traju oko 200.000 km sve dok zaptivke izdrže.

Šta se dešava ako se ležajevi točkova pokvare? Pa, točak može bukvalno pasti sa vozila. Ne moram da vam govorim koliko bi to moglo biti loše. Zato proverite kod mehaničara da li se ležajevi točkova vašeg vozila mogu servisirati i kada se to preporučuje. Slušajte znakove upozorenja.

Ukoliko imate stari automobil i želite da ga zamenite drugim, kontaktirajte Otkup automobila u Beogradu, agencija KONSTANTIN, može otkupiti vaš pokvareni polovan automobil u Beogradu i okolini po najboljoj otkupnoj ceni. Nudimo super ponudu i keš isplatu otkupa automobila na ruke.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!