na vrh

Da li tjuning može da ošteti automobil?

Podešavanje čipa, tjuning, podešavanje ECU-a, ponovno mapiranje, proces ponovne kalibracije ECU-a vozila za bolje performanse ima mnogo imena. Ali kako tačno taj proces funkcioniše i da li je bezbedan za vaše vozilo?

Mapiranje vozila

Mape unutar elektronske kontrolne jedinice (ECU) vozila su lista uputstava koja kontrolišu specifične funkcije vozila u bilo kom trenutku, svaka funkcija ima namensku mapu. Tipične mape uključuju, vreme paljenja, kontrolu pojačanja i kontrolu goriva. Postaje lakše razumeti kada se vizualizuje u vidu grafikona, korišćenjem zahtevanog pojačanja kao primera, sa brojem obrtaja na X osi i zahtevanim pojačanjem (u procentima) na Y osi, vidimo da kako se broj obrtaja povećava, tako se povećava i povećanje, tj. primer ECU-a koji prati instrukcije napisane u mapi, kontrolišući koliki pritisak treba da se isporuči.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Vreme za podešavanje

Dakle, hajde da samo pojačamo i završimo s tim, šta je najgore što može da se desi? Kratak odgovor, nepovratno oštećenje motora! Profesionalni tjuner će izvršiti mnoga fina podešavanja vozila tokom testiranja, osiguravajući da vozilo ne naiđe na probleme koji bi mogli dovesti do potencijalne štete.

Ponovo mapiranje na bezbedan nivo mogu postići mnogi profesionalni tjuneri, ali nažalost ne svi. Mnogi problemi nastaju kada se vozilo previše podešava. Prekomerno podešavanje dovodi do ogromnog opterećenja motora i menjača vozila. Ovo obično izazivaju tjuneri sa ograničenim iskustvom u podešavanju i testiranju tolerancija vozila.

Izbor pravog tjunera

Kratak savet, nikada ne idite sa tjunerom koji nudi da dobijete više od ostalih, ako je to slučaj, njihovo podešavanje možda gura vaše vozilo preko bezbednih granica.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!