na vrh

Pre nego što kupite polovan automobil

Kontrolna lista stvari kojih bi trebalo da budete svesni kada kupujete polovni automobil nije baš onakva kakva je nekada bila. Poboljšana pouzdanost, bolje proizvodne prakse i evidencija (posebno ako kupujete auto u inostranstvu), znače da možete lakše nego ikada ranije dobiti dobru predstavu o prošlosti polovnog automobila.

Naravno, i dalje postoje rizici, i to važi bez obzira da li kupujete od fizičkog lica ili sa placa. Bez obzira na to, kombinovanje kontrolne liste polovnih automobila sa malo zdravog razuma i marljivosti znači da možete da kupite polovni automobil u zadovoljavajućem stanju i po realnoj vrednosti.

Pre nego što uđemo u detalje, dva glavna pravila koja treba imati na umu kada kupujete polovni automobil su: kupujte glavom, a ne srcem, i drugo, ako niste ubeđeni u to da vredi, budite spremni da odustanete.

Osim ako ne tražite neki retki klasični ili ekskluzivni automobil, već iza ugla može biti isti takav automobil koji je dobar, ako ne i bolji od prethodnog. Kako to možete znati? Pošto smo do sada otkupili veliki broj polovnih automobila koji se prodaju svake godine, šanse su velike da ćete naći bolje za manje novca u odnosu na prvi auto koji ste pogledali.

Osnovne stvari koje treba pregledati pre kupovine su date u listi ispod.

Mehaničar - Povedite svog mehaničara kada prvi put idete da pogledate automobil.

Pregled u vašem servisu - Zahtevajte od prodavca da omogući pregled automobila u vašem servisu pre dogovora o kupovini.

Motor - Proverite da li negde curi ili vlaži, nivo ulja, stanje creva i cevi, ima li dima iz auspuha u nižem prenosu na većem broju obrtaja.

Menjač i kvačilo - Osetite i poslušajte zvuk promene stepena prenosa i odredite visinu kvačila.

Karoserija - Proverite stanje karoserije spolja i ispod - lampa je korisna za ovo drugo.

Točkovi - Proverite dubinu šara gazećeg sloja, opšte stanje guma i marku svake gume.

Enterijer - Pažljivo proverite gepek, instrument tablu za kilometražu i lampice upozorenja.

Probna vožnja - Vozite dok ne proverite sve što želite i u vožnji ćete osetiti da li automobil radi ono što biste želeli.

Dokumenta - pregledajte detaljno dokumentaciju i uporedite broj motora i šasije sa saobraćajnom dozvolom. Takođe uporedite podatke iz lične karte i saobraćajne dozvole prodavca.

Otkup Automobila Konstantin nudi najbrži otkup starih i novijih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile u Beogradu po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

 

Otkup automobila Beograd – agencija KONSTANTIN nudi najbolje cene otkupa automobila u Beogradu i okolini. Uz otkup automobila po najvišim cenama u Beogradu, vršimo i otkup automobila u svim gradovima u Srbiji.

Paralelno sa otkupom polovnih automobila, vršimo i:

Zakažite besplatnu procenu otkupne vrednosti bilo kog vozila ili mašine koju prodajete. Garantujemo najvišu cenu za otkup vozila u Beogradu i okolini, pa i u celoj Srbiji.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!