na vrh

Znate li da postoje osigurači u automobilu?

Vaš automobil ima veliki broj osigurača neophodnih za zaštitu delikatnih električnih uređaja neophodnih za njegovo pravilno funkcionisanje. Povremeno se desi da izgori osigurač i efektivno prekine dovod struje do dela vašeg vozila. Postoji nekoliko razloga za pregorevanje osigurača.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Najčešći razlog je prekomerna upotreba električnog kola. Pre trideset godina, unutar kabine automobila bilo je samo jedno mesto za električni pristup; upaljač za cigarete. Danas može postojati čak šest pristupnih tačaka u automobilu koje su poznate kao električni pristupni portovi. Pročitajte uputstvo za upotrebu da biste saznali koliku amperažu će svaki port dozvoliti pre nego što u njih uključite neki električni uređaj.

Iznenadni udari struje nisu samo problem za domove, već i za automobile. Osigurači su dostupni kako bi se osiguralo da prenapon ili prekomerna upotreba kola neće oštetiti ožičenje u sistemu i dovesti do potencijalnog požara.

Električne oluje ili munje u blizini automobila ponekad mogu izazvati preopterećenje električnih kola automobila. U takvom slučaju može biti pogođeno više osigurača.

Dugi periodi rada opreme sa električnog pristupnog priključka u vašem automobilu mogu uzrokovati povećanje toplote u ožičenju sistema. Ova toplota je glavni uzrok pregorevanja osigurača i treba je uzeti u obzir prilikom zamene osigurača.

Vozač sam može odlučiti da ugradi dodatnu opremu u svoj automobil. Ako planirate da kupite novi auto radio/stereo sistem, proverite zahteve kod renomiranog prodavca i instalatera pre nego što ga ugradite. Električno opterećenje sistema zbog većih zvučnika može dovesti do pregorevanja jednog ili više osigurača. Možda će biti potrebe da se instaliraju žice određene debljine za novi sistem.

Voda ponekad može ući u motorni prostor. Pošto neki osigurači mogu biti smešteni u zaštitnoj kutiji u motornom prostoru, voda može doći u kontakt sa njima. Stariji automobili imaju veći problem sa osiguračima jer kućište osigurača može vremenom da napukne i da voda lakše prodre u njega.

Osigurači mogu pregoreti čak i ako sistem nije preopterećen. Jednostavna zamena osiguračem istog tipa sa istom jačinom struje ne bi trebalo da predstavlja problem jer će svaka renomirana prodavnica auto delova imati ono što vam treba. U većini slučajeva, zamena osigurača je jednostavna i traje manje od jednog minuta.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!