na vrh

Problemi sa ručnim menjačem kod automobila?

Kontaktirajte Otkup automobila Konstantin Beograd ako imate automobil za prodaju Beogradu. Otkupljujemo sve automobile, bez obzira na stanje.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Ako imate ručni menjač koji iskače iz brzine, onda je važno razumeti zašto se to dešava i kako to popraviti. Evo šta treba da znate o uzrocima, podešavanjima i troškovima popravke. Ništa nije tako zabavno kao vožnja vozila sa ručnim menjačem. Dok vozilo sa ručnim menjačem donosi mnogo uživanja, danas je na putu sve manje modela automobila sa ovim menjačem.

Osim toga, manje je mehaničara koji rade na ovim menjačima, što vam ostavlja pitanja kada se pojave problemi. Na primer, šta uzrokuje da ručni menjač iskoči iz brzine?

Ručni menjač iskače iz brzine

Ručni menjač može da iskoči iz brzine zbog istrošenih nosača ili labavih poluga. Takođe može biti uzrokovano lošim ležajevima menjača ili slabom oprugom u šini menjača. Najgori scenario je da nešto interno nije u redu sa menjačem, što zahteva rekonstrukciju ili zamenu.

Istrošeni nosači

Nosači menjača će se vremenom istrošiti. Kada se to dogodi, menjač se može pomeriti svaki put kada automobil ubrza.

Labava veza

Kako automobil stari, poluge za povezivanje se takođe mogu olabaviti. Šipke su potrebne za povezivanje menjača i menjača. Kada su šipke labave, postaje teže držati menjač zaključanim u brzini.

Loš ležaj mjenjača

Ako se ležajevi oko samog menjača istroše, postaće preveliki zazor u ručici menjača da bi se brzina u potpunosti uključila. Ako osećate da je vaša ručica menjača labava, to može ukazivati na istrošene ležajeve.

Slaba opruga u šini za prebacivanje

Unutar šine za menjanje brzina nalazi se opruga koja zaključava menjač u stepen prenosa. Ako ova opruga oslabi ili pukne, možda ćete primetiti iskakanje iz brzine.

Unutrašnji kvar

Ručni menjač sadrži brojne unutrašnje komponente koje mogu pokvariti zbog lošeg održavanja ili starosti. Ako menjač nastavi da iskače iz brzine, problem bi mogao biti nešto veći, kao što je sklop viljuške za menjanje ili sinhronizator.

Otkup automobila Beogard - Otkup svi auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!