na vrh

Zamena rashladne tečnosti - da ili ne?

Takođe poznata kao antifriz, rashladna tečnost motora je tečnost koja se koristi za prenos i odvođenje viška toplote nastale sagorevanjem goriva u motoru. Dok tečnosti za hlađenje motora dolaze u mnogo različitih tipova, većina komercijalno dostupnih rashladnih tečnosti je napravljena od 50% propilen glikola ili etilena i 50% vode. Koristite uputstvo za upotrebu da biste saznali pravu vrstu rashladne tečnosti motora za vaše vozilo.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Zamena rashladne tečnosti motora uključuje uklanjanje rashladne tečnosti koja je već u sistemu i uklanjanje naslaga (kao što su rđa, mulj i prljavština). Nakon toga, sistem se puni novom rashladnom tečnošću, vraćajući efikasnost sistema za hlađenje jer materijali rashladne tečnosti mogu efikasnije ublažiti temperaturu motora.

Prednosti ispiranja rashladne tečnosti

  • Ispiranje rashladne tečnosti evakuiše kamenac, rđu i druge naslage iz sistema rashladne tečnosti
  • Savremene rashladne tečnosti takođe sadrže aditive koji pomažu u podmazivanju vodene pumpe, produžavajući njen životni vek.
  • Aditivi koji štite motor od rđe propadaju kako rashladna tečnost stari.
  • Zamena rashladne tečnosti takođe omogućava serviserima da pregledaju druge delove i sisteme.

Starenjem rashladna tečnost može postati kisela, što može izazvati probleme. Kisela rashladna tečnost može da uništi gumena creva, ležaj u pumpi za vodu, pa čak i metalne komponente u bloku motora.

Zašto bi trebalo da zakažete zamenu rashladne tečnosti motora?

  • Ako je vaš automobil star – Ako nikada niste menjali rashladnu tečnost ili ste vozili automobil pet godina bez zamene rashladne tečnosti, vreme je za to.
  • Pregrevanje motora ukazuje da rashladna tečnost i/ili sistem za hlađenje ne funkcionišu neefikasno. Potrebna vam je zamena rashladne tečnosti da biste obnovili ravnotežu toplote.
  • Svetle lampice za proveru motora u vezi sa temperaturom. Zamena rashladne tečnosti može biti rešenje.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!