na vrh

Zamena zupčastog remena na automobilu

Danas ćemo reći reč-dve o zupčastim kaiševima. Oni su nešto o čemu mnogi vozači ne znaju mnogo, a pucanje zupčastog kaiša može prouzrokovati ogromnu štetu. Iako je zamena zupčastog remena predviđena u uputstvu za upotrebu, to nije vrsta stvari koju većina vlasnika automobila posmatra ozbiljno.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Šta radi zupčasti remen?

Kao što znate, snaga motora se generiše u cilindrima. Klip se kreće gore-dole u ​​cilindru. Tokom prvog hoda naniže, usisni ventil na vrhu cilindra se otvara i vazduh i gorivo se uvlače u cilindar. Zatim se klip vraća na vrh, komprimujući mešavinu goriva i vazduha. Na vrhu, svećica pali gorivo gurajući klip nadole u ​​pogonskom udaru. Kako se klip ponovo vraća u završnom hodu ciklusa, izduvni ventil se otvara na vrhu cilindra i izduvni gas se izbacuje. Zupčasti remen je ono što koordinira otvaranje i zatvaranje usisnih i izduvnih ventila. Zove se zupčasti remen jer ventili moraju da se otvaraju i zatvaraju u pravo vreme.

Nemaju sva vozila zupčaste kaiševe. Neki imaju razvodne lance. Kao što ime implicira, za obavljanje funkcije koriste lanac, a ne kaiš. Nekada je većina motora koristila razvodne lance, koji su izuzetno izdržljivi. Proizvođači su počeli da koriste kaiševe umesto lanaca kako bi uštedeli novac u procesu proizvodnje. Dakle, sada nam ostaje komponenta koja se može pokvariti. Oni su na neki način prebacili problem na nas.

Dakle, koji su znaci upozorenja? Nažalost, zaista ih nema. Ne postoje signali. U nekim vozilima, će možda moći da se vidi deo kaiša radi vizuelnog pregleda, ali mnoga imaju poklopac koji smeta. Realnost je da ako kaiš proklizne makar i jedan zarez, mogao bi izazvati veliku štetu. Nema sredine.

Pa kako da izbegnemo ove probleme? Jednostavno zamenite zupčasti kaiš kada to zahteva uputstvo za upotrebu.

Ako vam se desio slučaj pucanja kaiša i velike štete koju to može izazvati, Otkup automobila u Beogradu, agencija KONSTANTIN, može otkupiti vaš pokvareni polovan automobil u Beogradu i okolini po najboljoj otkupnoj ceni. Nudimo super ponudu i keš isplatu otkupa automobila na ruke.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!