na vrh

Otežana promena brzina kod manuelnog menjača

Teško menjanje brzina kod manuelnih menjača se često dešava jer kvačilo ne radi kako treba. Svrha kvačila je da isključi prenos obrtnog kretanja iz motora. Kada pritisnete pedalu kvačila, korpa kvačila se udalji od okretnog zamajca koji se okreće sa radilicom motora. Kada kvačilo više ne dodiruje zamajac, zupčanici u menjaču usporavaju ili prestaju da se kreću i dolazi do normalnog prebacivanja brzina ili hod unazad.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Teško, a ponekad i nemoguće prebacivanje u brzinu ili hod unazad je uzrokovano time što se korpa kvačila ne udaljava od okretnog zamajca.

Drugi uzrok problema sa promenom brzina je da se sklop kvačila, koji se istroši. Pritisni sklop zapravo hvata disk kvačila (lamelu) između sebe i zamajca kada pedala kvačila nije pritisnuta i otpušta disk kvačila kada se pritisne. Starost i kilometri uzrokuju zamor opruge u potisnoj ploči i ovo obično zahteva kompletnu zamenu seta kvačila.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!