na vrh

Greške koje prerano istroše kočione pločice

Kočione pločice se moraju periodično menjati jer se troše i gube svoju efikasnost pri glatkom i tihom zaustavljanju vozila. Kočione pločice teoretski traju do 90.000 km. Međutim, loše navike u vožnji skraćuju njihov životni vek i mogu dovesti do toga da kočione pločice zahtevaju zamenu nakon samo 40.000 km.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Štedite novac i poboljšavate bezbednost svog vozila kada usvojite navike u vožnji koje produžavaju životni vek kočionih pločica. Sledi šest grešaka koje treba izbegavati kako ne biste prerano istrošili kočione pločice.

Neispiranje kočionih vodova

Jedan od najvažnijih zadataka održavanja vašeg kočionog sistema je pregled i servis kočionog sistema. Odlaganje održavanja umanjuje efikasnost kočnica i sprečava efikasno zaustavljanje vozila uz minimalno mehaničko habanje kočionih elemenata. Zamenu kočione tečnosti bi trebalo raditi otprilike jednom u dve godine.

Nekorišćenje nižih brzina

Vozila se prirodno kreću sporije u nižim brzinama. Ovo bi trebalo da iskoristite da biste smanjili brzinu svog vozila kada se krećete nizbrdo bez korišćenja kočnica. Prebacivanje u nižu brzinu radi usporavanja vašeg vozila minimizira habanje kočionih pločica.

Vozite u nižoj brzini kada vaše vozilo ima tendenciju da ubrza, kao kada putujete nizbrdo. Možete koristiti kočenje motorom za umerenu brzinu u svim vozilima sa ručnim menjačem i nekim vozilima sa automatskim menjačem.

Nedostatak prostora između vas i vozila ispred vas

Naglo kočenje je teško pada kočionim pločicama. Veća je verovatnoća da će vozači koji ne održavaju propisano odstojanje od drugih vozila češće koristiti kočnicu.

Vozači koji drže dovoljno odstojanja između sebe i vozila ispred sebe izbegavaju naglo kočenje i manja je verovatnoća da će doživeti prevremeno trošenje kočionih pločica.

Vožnja velikom brzinom

Ako vozite sa velikom brzinom i oštro, velike su šanse da će se vaše kočione pločice brzo istrošiti. Kočione pločice mnogo teže zaustavljaju vozilo pri velikoj brzini nego ono  koje se kreće sporo.

Upotreba iskrivljenih diskova i čeljusti

Ako je potrebno zameniti komponente vašeg kočionog sistema, poput vaših diskova i čeljusti, a to ne uradite odmah, vaše kočione pločice će se brzo istrošiti.

Višak težine u vozilu

Što je vaše vozilo teže, to ima veći zamah kada se kreće i više energije vaš kočioni sistem troši da ga zaustavi. Zbog toga bi trebalo da izbegavate vožnju sa prekomernom težinom u svom vozilu kako biste produžili vek kočionih pločica i ostatka kočionog sistema.

Otkup automobila u Beogradu, agencija KONSTANTIN, otkupljuje automobile sa i bez kočioniog sistema, bez obzira na stanje. Kupujemo baš sve polovne automobile u Beogradu i okolini.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!