na vrh

Nasloni za glavu spašavaju život

Kada razmišljamo o bezbednosti u našim automobilima, možda su vazdušni jastuci, sigurnosni pojasevi ili ISOFIKS ankeri prvi elementi koji nam padaju na pamet. Ali danas ćemo vam reći više o naslonu za glavu i zašto je on neophodan u modernoj automobilskoj bezbednosti.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Naslon za glavu se smatra pasivnim sigurnosnim elementom u automobilu. Ograničava kretanje glave tokom sudara od pozadi, čime se smanjuje verovatnoća povrede vrata. Poreklo naslona za glavu datira iz 1921. godine kada ih je Benjamin Katz patentirao u Sjedinjenim Državama (US1471168 A), ali su u toj zemlji bili obavezni samo do 1969. godine.

Dakle, da li ste ikada zastali da razmislite o tome šta služi naslon za glavu u vašem automobilu? Koja je njegova korisnost? Ili zašto je to toliko važno za bezbednost u vozilu? Verovatno ne jer je to element koji obično ostaje neprimećen. Međutim, nasloni za glavu imaju zanimljivu istoriju koja spašava živote.

Na početku istorije automobila, autosedišta su bila jednostavne klupe napravljene od drvenih dasaka. Pravo, bez ikakvog oblika udobnosti. Međutim, malo po malo, automobilski inženjeri su shvatili da su sedišta osnovni deo u interakciji ljudi sa vozilom.
Od tada su automobilska sedišta počela da se oblikuju i tapaciraju, a istraživači su se fokusirali na pomoć putnicima da imaju bolju udobnost u vozilu i, što je najvažnije, da poboljšaju svoju bezbednost.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!