na vrh

Kako očistiti motor automobila?

Održavanje motora je ključno za očuvanje ukupnog zdravlja vašeg automobila. Redovno održavanje motora uključuje čišćenje ulja i nečistoće sa motora kako bi se izbegla bilo kakva oštećenja, sagorevanje ulja koje dovodi do isparenja, kao i provera nivoa motornog ulja. Povremeno odmašćivanje motora poboljšava njegove performanse i čuva ga od skupe popravke.

Ovaj kratki vodič korak po korak je odličan ako tražite efikasan način čišćenja ulja sa motora.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Korak 1: Hemijsko čišćenje

Za početak, trebalo bi da očistite otvore za ventilaciju, haubu i rešetku vašeg motora da biste uklonili prašinu i ostatke. Iako metoda komprimovanog vazduha dobro funkcioniše za ovaj posao bez oštećenja kritičnih delova motora, možete izabrati i tvrdu četku za čišćenje ako uređaj sa komprimovanim vazduhom nije dostupan.

Nakon što ga očistite suvom metodom, potrebno vam je i prskanje vode da biste temeljno očistili motor. Pokrijte sve senzore, izložene žice i druge osetljive delove plastičnim kesama umotanim gumicom ili sa malo trake. Iako je većina komponenti u motoru vodootporna, ipak je razumno biti posebno oprezan u zaštiti osetljivih delova motora kako bi se izbegla bilo kakva oštećenja usled prekomernog natapanja vodom.

Korak 2: Ciljajte akumuliranu masnoću

Kada pokrenete motor čak i na 10 minuta, nakupljena masnoća i ulje na motoru počinju da se popuštaju. Kako se motor zagreva, čak i proizvodi za odmašćivanje bolje brže funkcionišu.

 Korak 3: Korišćenje odmašćivača motora

Da biste temeljno očistili motor, neophodno je koristiti sredstvo za odmašćivanje. Izbegavajte proizvode na bazi nafte jer mugu nagrizati zaptivke i creva i mogu da izazovu štetu. lagano nanesite odmašćivač na zamašćena područja motora, ali izbegavajte da ga koristite preko blatobrana jer ovi proizvodi za odmašćivanje uklanjaju vosak i mogu oštetiti lak. Slično tome, nemojte nanositi odmašćivač na rešetku i haubu.

Korak 4: Ostavite da odstoji 3-5 minuta.

Ostavite odmašćivač da radi kako treba tako što ćete ga ostaviti najmanje 3 minuta na umereno prljavim motorima i 5-7 minuta na preterano prljavim motorima automobila. Koristite čvrstu četku ako pronađete teške naslage na motoru. Kada završite sa čišćenjem, koristite crevo da uklonite svu prljavštinu i ostatke zajedno sa odmašćivačem.

Korak 5: Ne preterujte sa pritiskom

Izbegavajte korišćenje prevelikog pritiska mlaznica dok spirate odmašćivač. To može dovesti do oštećenja električnih priključaka. Izaberite obično baštensko crevo sa podesivom mlaznicom i umerenim mlazom vode.

Korak 6: Potpuno osušite motor

Iako toplota iz motora brzo raspršuje vlagu, iskoristite krpu od mikrovlakana da temeljno osušite motor pre paljenja.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!