na vrh

Pogon kod automobila

Ako kupujete automobi, bilo nov, bilo polovni, verovatno vam je bitno i kakav je pogon. Pogon automobila može biti na prednjim, zadnjim ili na sva četiri točka. Danas najviše automobila ima pogon na prednjim točkovima, manji broj na sva četiri točka, a najmanje zastupljeni su automobili sa pogonom na zadnjim točkovima.

Pogon na zadnjim točkovima imaju većinom sportski automobili i oni luksuzniji i skuplji. Svaki od pogona ima i prednosti i mane

Automobili sa prednjim pogonom

Ovi su preporučljivi početnicima zbog lakše upravljivosti.

Sa pogonom na prednjim točkovima, sva snaga automobila je na prednjem delu, pa ako dođe do nagle promene brzine i uz to i nagle promene pravca kretanja, to može izazvati proklizavanje točkova i gubitak kontrole nad vozilom.

Automobili sa zadnjim pogonom

Za razliku od automobila sa prednjim pogonom, točkovi automobila sa zadnjim pogonom ne gube trakciju prilikom ubrzavanja, pa je uprevljivost i pouzdanost u vožnji veća.

Problem kod automobila sa zadnjim pogonom može biti lošije prijanjanje na klizavom kolovozu zbog manje mase zadnjeg dela automobila.

Automobili sa pogonom na sva 4 točka

Automobili sa pogonom na sva 4 točka odlukuju se dobrom upravljivošću posebno uslovima vožnje po snegu, ledu i sl. Bez obzira na to, vožnja automobila sa pogonom na sva četiri točka mora biti oprezna i u skladu sa saobraćajnim propisima i uslovima puta. Kod ovih automobila obično veći deo vremena radi samo jedan pogon, a drugi se uključuje kada uslovi na putu to zahtevaju. Ovi automobili troše više goriva nego oni sa jednom vrstom pogona.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu sa prednjim, zadnjim i pogonom na sva 4 točka. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

 

Otkup automobila Beograd – agencija KONSTANTIN nudi najbolje cene otkupa automobila u Beogradu i okolini. Uz otkup automobila po najvišim cenama u Beogradu, vršimo i otkup automobila u svim gradovima u Srbiji.

Paralelno sa otkupom polovnih automobila, vršimo i:

Zakažite besplatnu procenu otkupne vrednosti bilo kog vozila ili mašine koju prodajete. Garantujemo najvišu cenu za otkup vozila u Beogradu i okolini, pa i u celoj Srbiji.

Pozovite nas odmah jer smo među retkima koji rade otkup baš svih automobila u Beogradu i širom Srbije. Mi radimo:

  • Otkup automobila sa katalizatorom Beograd
  • Otkup automobila bez katalizatora Beograd
  • Otkup automobila sa DPF-om Beograd
  • Otkup automobila bez DPF-a Beograd
  • Otkup ispravnih i neispravnih benzinskih automobila Beograd
  • Otkup ispravnih i neispravnih dizel automobila Beograd
  • Otkup havarisanih automobila Beograd
  • Otkup automobila u Beogradu sa dodatnim paketima opreme
  • Otkup automobila u Beogradu bez dodatnih paketa opreme
  • Otkup automobila u Beogradu sa prednjim, zadnjim i pogonom na sva 4 točka

OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!