na vrh

Da li klima uređaj troši gorivo?

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Da, klimatizacioni sistem automobila utiče na potrošnju goriva. Svaki dodatak i funkcija u vašem vozilu zahtevaju napajanje za rad. Ako vozite automobil sa motorom sa unbutrašnjim sagorevanjem, struju u automobilu dobijate potrošnjom goriva. Prema tome, svi klima uređaji i drugi električni sistemi utiču na potrošnju goriva, pri čemu neki više od drugih.

Automobilski klima uređaj koristi energiju koju stvara alternator vozila. Ovu vitalnu komponentu pokreće motor. Za rad motora potrebno je gorivo, tako da će se potrošnja povećati kada se koristi klima uređaj.

Možete li uštedeti benzin vozeći bez klima uređaja?

Mogli biste da isključite klima uređaj i spustite prozore u nadi da ćete uštedeti gorivo, ali to verovatno neće biti baš tako. Iako automobil više neće morati da stvara struju za pokretanje klima-uređaja, dodatni otpor koji se stvara otvaranjem prozora zapravo može da potroši više goriva.

Motor mora da radi više da bi kompenzovao otpor vazduha. Zbog toga je često bolje da klima uređaj radi, iako će se povećati potrošnja zbog napajanja sistema.

Otkup automobila Beogard - Otkup svi auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!