na vrh

Vožnja odmah nakon startovanja motora

Neki ljudi su samo nestrpljivi, neki misle da ovo ne čini nikakvu štetu. Samo sednu u auto i odmah krenu. Ponekad parkiraju svoj automobil na suncu i automobil postane super vruć. Sve što žele je da samo sednu u auto, otvore prozore i počnu da voze kako bi hladan vazduh mogao da uđe. Ovo može pomoći, ali sigurno neće pomoći motoru. Ono što treba uraditi je upaliti auto, upaliti klima uređaj, izaći iz auta i čekati u hladu 30-60 sekundi. Zašto baš 30-60 sekundi? Pa, kada pokrenete svoj automobil, ulje počinje da prolazi kroz motor i ulazi u kritične komponente. Ako upalite automobil i odmah počnete da vozite, nećete dozvoliti da motorno ulje cirkuliše do svih komponenti. Iako ovo neće odmah oštetiti, može prouzrokovati određena oštećenja motora i kritičnih komponenti tokom vremena. Vreme čekanja zavisi od vozila i vremenskih prilika. Ako imate automobil stariji od 20 godina, trebalo bi da sačekate pun minut. Ako vaš automobil nije stariji od 5 godina, dovoljno je čekati 10-15 sekundi. Takođe, ako je napolju hladno, ostavite automobil da malo radi. Odličan savet o tome kako da znate kada da počnete da vozite je kada se broj obrtaja smanji. Kada upalite auto, obrtaji se nakon uglavnom jednog minuta spuste (primetna je i promena u zvuku motora) i tada znate da možete da počnete sa vožnjom.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

 

Otkup automobila Beograd – agencija KONSTANTIN nudi najbolje cene otkupa automobila u Beogradu i okolini. Uz otkup automobila po najvišim cenama u Beogradu, vršimo i otkup automobila u svim gradovima u Srbiji.

Paralelno sa otkupom polovnih automobila, vršimo i:

Zakažite besplatnu procenu otkupne vrednosti bilo kog vozila ili mašine koju prodajete. Garantujemo najvišu cenu za otkup vozila u Beogradu i okolini, pa i u celoj Srbiji.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!