na vrh

Kako funkcioniše katalizator?

Dizajn većine katalizatora na automobilima danas je veoma jednostavan. Prvo, metalno kućište po izgledu i veličini podseća na prigušivač. Unutar ovog kućišta je ili keramičko saće obloženo platinom i paladijumom ili stotine keramičkih perli sa istim tipom premaza. Platina i paladijum su hemijski katalizatori koji pretvaraju opasne gasove u bezbednije oblike, kao što je pretvaranje ugljen-monoksida u ugljen-dioksid. Međutim, i platina i paladijum se smatraju plemenitim metalima, što je razlog visoke cene zamenskog katalizatora.

Ponekad je zamena katalizatora skuplja od vrednosti automobila u tom momentu, pa se popravka ovog tipa praktično ne isplati.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Kako motor radi, zagađivači se kreću kroz izduvnu cev do katalizatora. Tamo se štetni gasovi hemijski transformišu u „sigurnije“ oblike. Platina i paladijum se ne troše u procesu, jer katalizatori deluju samo da ubrzaju reakciju koja bi se na kraju dogodila sama od sebe. Većina katalitičkih pretvarača će trajati godinama pre nego što ih treba zameniti, ali kada posustanu, posledice se mogu osetiti u gubitku snage. Druge nečistoće koje stvara motor mogu se nakupiti na saću ili perlama i na kraju začepiti katalizator. Kada je put za izlazak izduvnih gasova prekinut, automobil će izgubiti snagu i na kraju prestati da radi.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!