na vrh

Curenje motornog ulja i načini da sprečite štetu

Motorne tečnosti igraju ključnu ulogu u osiguravanju optimalnog rada vašeg vozila. Ponekad, nakon što neko vreme parkirate automobil na određenom mestu, možete primetiti fleke ispod vašeg vozila. Ovo je jasan pokazatelj da neka vrsta tečnosti iz automobila curi.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Ovaj članak će uglavnom govoriti o najčešćem tipu curenja tečnosti, curenju motornog ulja. Međutim, pre nego što uđemo u curenje ulja, njihove uobičajene uzroke i kako da ih izbegnemo, brzo ćemo istaći druge vrste curenja tečnosti u automobilu do kojih može doći, kako se mogu identifikovati i gde se obično primećuju.

Ove tečnosti za vozila uključuju:

  • Curenje antifriza – Ako primetite mrlju guste tečnosti koja je žute, ružičaste ili zelene boje oko ili ispod vašeg automobila, to može ukazivati na curenje antifriza.
  • Curenje tečnosti iz upravljača – Ova vrsta curenja se obično javlja oko prednjeg dela automobila. Tečnost može biti smeđe ili crvene boje i obično je retka.
  • Curenje vode – curenje vode često može biti ispod automobila. Ako imate ovo curenje, verovatno ćete videti malu baricu bistre tečnosti bez mirisa.
  • Curenje tečnosti u menjaču – Ako vaš automobil miruje, možete primetiti mrlju braon ili crvene tečnosti oko srednjeg dela vašeg automobila što može ukazivati na curenje tečnosti u menjaču.
  • Curenje kočione tečnosti – Ako primetite masnu mrlju koja je bistre do braon boje u blizini suvozačevog sedišta ili oko točkova vašeg automobila, to može ukazivati na curenje kočione tečnosti.

Fleka od tečnosti ispod ili oko vašeg automobila može ukazivati na to da imate bilo koje od nekoliko gore navedenih curenja. Međutim, gore navedena curenja nisu tako česta kao curenje motornog ulja.

Ako imate curenje motornog ulja, urzrok može biti nekoliko stvari, kao što su:

  1. Istrošene zaptivke i oštećen karter

Ulje koje dodajete svom motoru radi podmazivanja nalazi se u karteru, a zatim se u motor i podmazuje ga. Ako često vozite po neravnim putevima to može da dovede do oštećenja kartera i filtera, uzrokujući da ulje polako počne da curi.

  1. Neispravno instalirane komponente motornog ulja

Motorno ulje može da curi ako:

  • Karter i dihtunzi nisu dobro postavljeni. U idealnom slučaju, prilikom postavljanja kartera i zaptivki, zaptivnost treba da bude ravnomerno raspoređena, a šrafovi jednako stegnuti
  • Filter za ulje je labavo postavljen, što dovodi do curenja ulja dok teče u motor

Uvek zapamtite da se curenje motornog ulja ne dešava samo kada je vaš automobil parkiran. Ponekad se može pojaviti kada je vaš automobil u pokretu. Ako se to dogodi, toplota vašeg motora će sagoreti ulje koje curi stvarajući primetan miris.

Curenje ulja može prouzrokovati veliku štetu na komponentama motora. Ako neko vreme ne bude otkriveno, možda ćete čak morati da remontujete ceo motor. Najbolji način da izbegnete probleme koji prate curenje ulja i drugih tečnosti iz automobilaje da vozite svoj automobil na redovne preglede, menjajte ulje što je moguće redovno i obezbedite da se vaš automobil kvalitetno servisira.

Ako je šteta već nastala i ne isplati se popravljati stari auto kome je motor uništen zbog curenja ulja, pozovite Otkup automobila u Beogradu, agenciju KONSTANTIN, jer mi kupujemo baš sve polovne automobile u Beogradu i okolini.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!