na vrh

Pet znakova da je vreme za promenu ulja

Otkup automobila Beograd, agencija Konstantin, vrši otkup svih vozila bez obzira na kvarove i stanje automobila po najboljim cenama otkupa uz brzu i keš isplatu na ruke.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Motorno ulje je jedan od najvažnijih delova sistema vozila i bez njega ne može efikasno da radi. Motor se izuzetno zagreva usled trenja delova i sagorevanja goriva, a ulje podmazuje bitne komponente motora i apsorbuje toplotu u cilju sprečavanja njegovog pregrevanja. Ako je ulje staro ili prljavo, može doći do povećanog trenja, što vodi do oštećenja motora. Iako je važno da menjate ulje na svakih 7.500 – 10.000 km, promena u vozačkim navikama može značiti promenu u tome koliko često treba menjati ulje. Ispod je pet znakova da je vreme da se vaše staro ulje zameni kako bi se sprečila oštećenja motora.

  1. Prljavo ulje Čisto ulje je obično svetle ćilibar boje. Ako prođe dugo između zamene ulja, ulje će izgledati crno i nalik mulju. Stvorite naviku da proveravate ulje nakon vožnje posle nekoliko hiljada kilometara. Izvadite mernu šipku, obrišite je, ponovo je umetnite i proverite kvalitet. Tamno ulje označava da je spremno za promenu.
  1. Loša potrošnja goriva Staro ulje postaje gusto, povećavajući trenje na pokretnim delovima motora. Dakle, motor radi jače na pogonu vozila. Ako se motor trudi da obezbedi snagu, ekonomičnost potrošnje goriva će pasti. Primetićete veću potrošnju goriva i ona neće biti tako ekonomična kao što je bila.
  1. Pregrevanje motora Ulje podmazuje motor i sprečava pregrevanje. Ako je ulja premalo zbog zanemarivanja, motor će se pregrejati. Sveže ulje u dovoljnoj količini će rešiti ovaj problem pre nego što dođe do dodatnog oštećenja motora.
  1. Čudna buka koja dolazi iz motora - Razni mehanički problemi mogu uzrokovati da se vozilo teško pokrene. Ako baterija radi i svećice su u dobrom stanju, možda će biti potrebno promeniti ulje.
  2. Lampica upozorenja na kontrolnoj tabli – Sva vozila imaju kompjuterske senzore dovoljno osetljive da vas obaveste ako postoji problem. Ako je potrebno promeniti ulje, lampica ulja će se upaliti na instrument tabli. Međutim, važno je napomenuti - nikada ne bi trebalo da čekate da se upali lampica ulja na instrument tabli da biste promenili ulje. Ako se lampica motora upali, to obično ukazuje na mehanički problem koji je dovoljno ozbiljan da izazove oštećenje motora.

Promena ulja je brz i lak način za održavanje životnog veka vašeg vozila.

Neredovna kontrola i zamena ulja može izazvati takav problem da motor postane neupotrebljiv. Ukoliko vam se ovo dogodi i ne želite da ulažete u zamanu motora, možete vozilo prodati brzo i lako.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!