na vrh

Šta je uzrok istrošenosti gume na automobilu?

U slučaju da se kao uzrok trošenju guma ili neudobnosti vožnje pojavi kvar koji je skupo popravljati ili ne želite da u to ulažete novac, automobil možete prodati nama po odličnoj ceni otkupa automobila u Beogradu i Srbiji.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Ako ste ikada pažljivo pogledali gume na svom automobilu, možda ste primetili različite obrasce habanja gazećeg sloja. Ali šta znače ovi različiti uzorci istrošenosti gazećeg sloja guma? Postoji nekoliko stvari koje mogu uzrokovati različite obrasce habanja gazećeg sloja automobilske gume.

Na primer, ako su vaše gume neusklađene, odnosno nisu iste na svakoj osovini imaće tendenciju da se neravnomerno troše. Nastavite da čitate da biste saznali šta znače različiti obrasci habanja gazećeg sloja.

Habanje središnjeg gazećeg sloja gume

Habanje središnjeg gazećeg sloja je stanje u kojem se gazeći sloj u sredini pneumatika troši brže od gazećeg sloja na bočnim stranama pneumatika. Ovo može biti uzrokovano prenaduvanošću guma. Ako primetite da vaše gume počinju da pokazuju znake habanja u centru, važno je da ih proveri profesionalac. U nekim slučajevima, stanje se može ispraviti jednostavnim podešavanjem pritiska u gumama. Međutim, u drugim slučajevima može biti potrebno zameniti gume.

Habanje ivica gazećeg sloja

Habanje ivice je kada se ivica gume istroši brže od ostatka gume. Ovo može izazvati problem sa strukturom gume i može doći do pucanja usred vožnje ili pri skretanju. Najčešći uzrok većeg trošenja gume na ivicama, bilo da se radi o unutrašnjim ili spoljnim ivicama je problem mehaničke prirode. Obično se radi ili o istrošenosti delova koji spajaju točak sa ostatkom transmisije ili o lošim amortizujućim elementima.

 


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!