na vrh

Kada važi samooporezivanje kupovine vozila

Samooporezivanje pri kupovini polovnih automobila važi u slučaju kada fizičko lice kupuje polovan automobil od drugog fizičkog lica. Kada je prodavac pravno lice dosadašnji način obračuna poreza uz poresku prijavu, ostaje na snazi.

U obrazloženju Predloga zakona o porezima na imovinu stoji:

„Obveznicima poreza na dodatu vrednost i pravnim licima porez će se i dalje utvrđivati rešenjem, s obzirom na to da je prenos koji vrše ova lica u propisanim slučajevima izuzet od oporezivanja porezom na prenos apsolutnih prava, a tu činjenicu nije nadležan da utvrđuje i ceni organ koji vrši za promenu saobraćajne dozvole“.

Promena vlasništva nad vozilom i promena saobraćajne dozvole će biti moguća samo uz taj dokaz.

Za prodavca polovnog automobila, fizičko lice za koje je propisano poresko oslobođenje, porez će se i dalje utvrđivati rešenjem poreskog organa. Kada je poresko oslobođenje utvrđeno rešenjem, promena saobraćajne dozvole vršiće se bez dokaza o plaćenom porezu.

Otkup automobila Konstantin Beograd kupuje polovne automobile od fizičkih lica uz besplatnu procenu vrednosti. Otkup polovnih automobila u Beogradu i drugim gradovima Srbije radimo u skladu sa postojećim zakonima. Otkupljujemo polovne automobile bez obzira na ispravnost i vozno stanje, starost, marku i model. Nudimo najbolju cenu otkupa polovnih automobila uz brzu keš isplatu na teritoriji cele Srbije.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini bez prekida. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

 

Otkup automobila Beograd – agencija KONSTANTIN nudi najbolje cene otkupa automobila u Beogradu i okolini. Uz otkup automobila po najvišim cenama u Beogradu, vršimo i otkup automobila u svim gradovima u Srbiji.

Paralelno sa otkupom polovnih automobila, vršimo i:

Zakažite besplatnu procenu otkupne vrednosti bilo kog vozila ili mašine koju prodajete. Garantujemo najvišu cenu za otkup vozila u Beogradu i okolini, pa i u celoj Srbiji.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!