na vrh

Deset stvari koje bi svi vlasnici automobila trebali znati

Iako obrazovanje vozača može naučiti kako da vozi, ono ne uči uvek sve što osoba treba da zna o svom automobilu. Deo toga je zato što se stvari razlikuju od marke do marke i od modela do modela. Evo deset različitih stvari koje svi vozači moraju da znaju kako da bi njihov automobil duže radio. Ove stvari vam takođe mogu pomoći da izbegnete situacije kada auto ostane pored puta.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Znajte kada treba promeniti ulje. Iako je pravilo bilo svaka tri meseca ili oko 10.000 kilometara, to više ne važi za sve automobile. Pročitajte svoje uputstvo da biste saznali kada treba da promenite ulje u vašem vozilu.

Znajte gde je lampica za proveru motora vašeg automobila i da je potencijalno ozbiljno kada se upali. Iako to ne mora uvek značiti da ćete uništiti svoj automobil ako nastavite da ga vozite, u mnogim slučajevima to ukazuje na veliki problem.

Znajte kako da zamenite metlice brisača. Trebalo bi da ih menjate svakih šest meseci. U uputstvu za upotrebu možete pronaći odgovarajući tip brisača.

Znajte kako da proverite sve tečnosti u vašem automobilu i koju vrstu zamenskih tečnosti treba da kupite. Ovo uključuje ulje, tečnost za servo upravljač, tečnost za kočnice, antifriz i tečnost za brisače vetrobranskog stakla.

Znajte kako da proverite pritisak u gumama i kada treba da dodate ili ispustite vazduh. Većina benzinskih pumpi ima besplatnu kompresorsku stanicu gde možete podesiti pritisak vazduha.

Ne zaboravite da redovno proveravate farove i zadnja svetla i menjate ih otprilike jednom godišnje. Prednja svetla vremenom postaju slabija.

Ne zaboravite da stavite komplet za hitne slučajeve pored puta u prtljažnik automobila kako biste imali sve što vam je potrebno ako vam se auto pokvari i ne možete odmah da pronađete pomoć.

Saznajte sve o svom automobilu čitajući uputstvo za upotrebu. Svi brendovi i modeli su malo drugačiji, tako da je važno da znate šta je potrebno vašem automobilu i kada mu je potrebno. Na taj način će vaš automobil raditi i pomoći mu da duže traje.

Ne zaboravite da menjate vazdušni filter svakih šest meseci ili kako je preporučeno u uputstvu za upotrebu vašeg automobila. Ovo će vam pomoći da povećate efikasnost goriva.

Nađite dobrog mehaničara. Nemojte uvek ići sa najjeftinijim ili najbližom radnjom. Pitajte svoje prijatelje i rođake za predloge ili možete pročitati recenzije na mreži. Ne želite da nasumično izaberete mehaničara — vaš automobil je skupa investicija i želite da budete sigurni da je u pravim rukama.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!