na vrh

Tempomat kao pomoć u vožnji

Ako ste čuli za tempomat i uz to kupujete automobil, verovatno razmišljate o tome da kupite onaj koji ga ima. Da li je tempomat prednost ili ne, zavisi od toga na kakvu ste vožnju navikli i imate li potrebe za njim.

Kao prednosti vožnje sa tempomatom možemo navesti mogućnost podešavanja željene brzine i ravnomernu potrošnju goriva. Tempomat će regulisati brzinu vožnje umesto vas sve dok ne pritisnete papučicu kočnice.

Pored prednosti, postoje i mane korišćenja tempomata, posebno u slučajevima kada vozač nije navikao da ga koristi.

U skoro svim novijim modelima automobila, kao standardni ili dodatni paket opreme nalazi se i tempomat koji služi za automatsku regulaciju brzine automobila. Postoje dve vrste tempomata, neadaptivni i adaptivni.

Adaptivni tempomat ima mogućnost da automatski prilagođava brzinu i drži potrebno rastojanje od drugih automobila. Adaptivni tempomat smanjuje i povećava brzinu do postavljene kako bi omogućio lakšu kontrolu i vožnju prilagodio gustini saobraćaja. Ipak, i ovakvi tempomati mogu zakazati u nekim situacijama i kasno započeti usporavanje, pa je pažnja vozača uvek potrebna.

Adaptivni tempomati lagano menjaju brzinu vozila bez naglih prelazai kada usporavaju i kada ubrzavaju. Preticanje korišćenjem adaptivnog tempomata se ne savetuje, jer preticanje treba izvršiti što je brže moguće i vratit se u svoju traku.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini sa i bez tempomata. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

 

Otkup automobila Beograd – agencija KONSTANTIN nudi najbolje cene otkupa automobila u Beogradu i okolini. Uz otkup automobila po najvišim cenama u Beogradu, vršimo i otkup automobila u svim gradovima u Srbiji.

Paralelno sa otkupom polovnih automobila, vršimo i:

Zakažite besplatnu procenu otkupne vrednosti bilo kog vozila ili mašine koju prodajete. Garantujemo najvišu cenu za otkup vozila u Beogradu i okolini, pa i u celoj Srbiji.

Pozovite nas odmah jer smo među retkima koji rade otkup baš svih automobila u Beogradu i širom Srbije. Mi radimo:

  • Otkup automobila sa katalizatorom Beograd
  • Otkup automobila bez katalizatora Beograd
  • Otkup automobila sa DPF-om Beograd
  • Otkup automobila bez DPF-a Beograd
  • Otkup ispravnih i neispravnih benzinskih automobila Beograd
  • Otkup ispravnih i neispravnih dizel automobila Beograd
  • Otkup havarisanih automobila Beograd
  • Otkup automobila u Beogradu sa dodatnim paketima opreme
  • Otkup automobila u Beogradu bez dodatnih paketa opreme
  • Otkup automobila u Beogradu sa i bez tempomata

OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!