na vrh

Pet najvažnijih bezbednosnih karakteristika automobila

Nešto što većina vlasnika uzima zdravo za gotovo je bezbednost automobila. Možda je vreme da procenite koliko je vaše trenutno vozilo bezbedno za vas i vašu porodicu. Kada birate automobil za kupovinu, možda biste želeli da budete sigurni da nudi moderne bezbednosne karakteristike.

Sigurnosne funkcije automobila su svakim danom sve sofisticiranije i tehnološki naprednije. Kojih pet bezbednosnih funkcija ima najveći uticaj?

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

5. Svetlosna signalizacija

Svetla na automobilima su uvek bila kritična za bezbednu vožnju. Svetla kočnice, pokazivače pravca i farove treba često proveravati kako biste bili sigurni da rade u svakom trenutku. A u slučaju da niste primetili, pokazivači pravca rade samo ako ih koristite! Druga vrsta osvetljenja koja se danas koristi su dnevna svetla, koja značajno povećavaju vidljivost vozila na dnevnom svetlu i predstavljaju jeftin uređaj koji pomaže u smanjenju saobraćajnih nezgoda tokom dana.

4. Sigurnosni pojasevi

Sigurnosni pojasevi su postali obavezna standardna oprema u vozilima počev od 1966. Sigurnosni pojasevi dokazano spasavaju živote i smanjuju povrede, zato se uvek zakopčajte!

3. Vazdušni jastuci

Od 1998. vazdušni jastuci su postali obavezna standardna oprema na obe strane prednjeg sedišta. Vazdušni jastuci su od tada dramatično evoluirali i uključuju prednje i bočne vazdušne jastuke, kao i senzore koji tačno određuju koji nivo snage treba da se naduva. Vazdušni jastuci spasavaju živote. 30% je manja verovatnoća da ćete poginuti u čeonom sudaru zbog vazdušnih jastuka.

2. ABS

Tokom situacije u slučaju naglog kočenja, u ranim danima automobila, automobili bi skrenuli i klizili do zaustavljanja. Tokom 1920-ih, problem skretanja je eliminisan dodatkom kočnica na sva četiri točka. Danas možete stati u žurbi na suvim ili mokrim površinama sa malo ili bez klizanja. Sistemi protiv blokiranja kočnica omogućavaju vozačima da bezbedno održe kontrolu nad svojim vozilima.

1. Vozač

Ova bezbednosna karakteristika se često zanemaruje i daleko je najvažnija u vožnji. Kada vozač poštuje pravila puta, dobro rasuđuje i posvećuje punu pažnju, svi imaju koristi od toga. Nastavite da obraćate pažnju na saobraćaj i uvek vozite bezbedno.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!