na vrh

Vožnja sa upaljenom lampicom za ulje

Lampica za ulje na kontrolnoj tabli vašeg automobila jedna je od najkritičnijih lampica upozorenja koje nikada ne treba zanemariti. To ukazuje da je pritisak motornog ulja vašeg automobila pao ispod bezbednog nivoa. Ova lampica upozorenja može biti alarmantna, ukazujući da motor vašeg automobila može biti u opasnosti od ozbiljnog oštećenja, zbog čega je od suštinske važnosti da problem odmah rešite. Međutim, neki vozači se mogu zapitati da li je vožnja sa upaljenim lampicom za ulje bezbedna.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Da biste odgovorili na ovo pitanje, neophodno je razumeti ulogu motornog ulja u vašem automobilu. Ulje podmazuje i hladi pokretne delove vašeg motora i pomaže da neometano radi. Bez dovoljno ulja, pokretni delovi vašeg motora će početi da trljaju jedan o drugi, izazivajući trenje i toplotu. Ovo može značajno oštetiti vaš motor i čak dovesti do potpunog kvara motora. Imajući to na umu, vožnja sa upaljenim svetlom za ulje nije bezbedna.

Ako primetite lampicu ulja na komandnoj tabli, trebalo bi da se odmah zaustavite i ugasite motor automobila. Zatim proverite nivo motornog ulja pomoću merne šipke i ako je nizak, dodajte ulje po potrebi. Međutim, bitno je zapamtiti da samo dodavanje ulja možda neće rešiti problem. Pritisak ulja može i dalje biti nizak, što ukazuje na značajniji problem.

Ako je nivo ulja prosečan, profesionalni mehaničar mora da proveri sistem ulja u motoru vašeg automobila da bi dijagnostikovao i popravio sve probleme. Pored toga, mehaničar može izvršiti detaljniji pregled motora kako bi utvrdio uzrok niskog pritiska ulja. Najčešći uzroci niskog pritiska ulja uključuju:

  • Nizak nivo motornog ulja
  • Dotrajala pumpa za ulje
  • Začepljen filter za ulje
  • Neispravan senzor pritiska ulja

Lampica ulja može se upaliti zbog neispravnog senzora ili problema sa ožičenjem. Ako je to slučaj, problem možda nije povezan sa niskim pritiskom motornog ulja. Međutim, i dalje je neophodno da ga proveri profesionalni mehaničar kako bi se utvrdio osnovni uzrok problema.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!