na vrh

Uzroci pregrevanja automobila

Automobili dizajnirani i proizvedeni za današnje entuzijaste u vožnji su se promenili na mnogo načina da bi se prilagodili novim standardima efikasnosti goriva i naprednoj tehnologiji. Međutim, mnoge osnovne komponente motora u ovim visokotehnološkim vozilima bile su standard u poslednjih nekoliko decenija. Sistem za hlađenje većine automobila se i dalje sastoji od hladnjaka napunjenog tečnošću i pomoćnih komponenti sistema. Iako je veoma efikasan, ovaj sistem može biti preopterećen i dovesti do pregrevanja motora.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Jedan od glavnih razloga za pregrevanje u automobilu može biti kvar sistema za hlađenje usled kvara ili curenja rashladne tečnosti. Neophodno je proveriti nivo tečnosti u sistemu za hlađenje svaki put kada servisirate automobil ili najmanje jednom u tri meseca. Naročito u ekstremnim okruženjima, rashladna tečnost može početi da propada i vremenom će postati manje efikasna. Godišnja zamena ove rashladne tečnosti i pregled celokupnog sistema će pomoći u smanjenju verovatnoće da će doći do kvara usled pregrevanja motora.

Preopterećenje automobila može dovesti do dodatnog naprezanja motora, a samim tim i dodatne proizvednje toplotne energije. Ovu toplotnu energiju obično odvodi hladnjak u sistemu za hlađenje, ali manja vozila obično imaju manje sisteme za hlađenje. Mali, četvorocilindrični motori obično nisu opremljeni da vuku veće terete na prikolicama, a to može dovesti do pregrevanja motora. Ako utvrdite da morate da koristite manje vozilo za vuču prikolice, pokušajte da ograničite veličinu tereta i preduzmite dodatne mere predostrožnosti da smanjite proizvodnju toplote od strane motora. Od pomoći će vam biti sporija vožnja i izbegavanje brda.

Iako mnogi automobili imaju mogućnost da dostignu brzine na autoputu koje znatno premašuju postavljena zakonska ograničenja, nije uvek preporučljivo to učiniti. Vožnja velikom brzinom dodatno opterećuje motor i menjač i može izazvati kvar i u motornom ulju i u tečnosti za menjač. Odvojite vreme da u potpunosti razumete različite tipove motornih ulja i tečnosti za menjače koji su dostupni za automobile visokih performansi i upoznajte granice vašeg određenog vozila. Baš kao što motor ima hladnjak, većina automatskih menjača ima manji radijator koji hladi tečnost menjača, ali može biti ugrožen tokom ekstremnih toplotnih uslova.

Održavajte svoj hladnjak čistim i bez naslaga prljavštine. Velike količine prljavštine na sistemu za hlađenje će smanjiti dostupnu površinu za razmenu toplote. Nedeljno čišćenje u lokalnoj autoperionici može pomoći da se poveća sposobnost rashladnog sistema da održava motor na bezbednoj radnoj temperaturi.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!