na vrh

Ručni ili automatski menjač-koji auto kupiti?

Najznačajnije razlike između ručnog i automatskog menjača su njihov dizajn, performanse i nivo uključenosti vozača. Kada dođe vreme da kupite drugi automobil, niko ne kaže da morate da se držite jednog te istog. Evo šta treba da znate o razlikama.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Iskustvo vožnje i udobnost

Ručni menjači pružaju dodatnu kontrolu i finije podešeno ubrzanje i manevrisanje. Takođe zahtevaju od vozača da ostanu angažovani i efikasno menjaju brzine. Ovo je često uzbudljivije iskustvo vožnje zahvaljujući sportskom upravljanju. Automatski menjači nude promenu stepena prenosa bez ruku i opušteniju navigaciju u saobraćaju. Mnogi vozači vole vožnju automatika jer imaju jednu stvar manje da rade tokom vožnje.

Održavanje i izdržljivost

Pošto automatski menjači zahtevaju toliko komponenti za efikasno menjanje brzina, oni obično ne traju toliko dugo kao ručni menjači. Trenje svih tih delova takođe može dovesti do pregrevanja automatskog menjača, što dovodi do kraćeg veka trajanja. Troškovi popravke za automatski menjač su obično mnogo veći od onih za ručni menjač. Stvarni troškovi popravke variraju u zavisnosti od potrebnih popravki i marke i modela automobila, ali svaki manuelni menjač ima kvačilo koje će neizbežno morati da se zameni.

Potrošnja goriva

U nekim testiranjima, automobil sa ručnim menjačem može postići 2 do 5 km/l više od automobila sa automatskim menjačem, li kako tehnologija napreduje, automatski menjači će na kraju izbrisati tu prednost.

Suština je da ako vam je uzbuđenje zbog menjanja brzina neophodno, kompromisi verovatno neće biti toliko bitni.

Zaključak:

Odabir pravog autoplaca je od vitalnog značaja da bi se obezbedila kvalitetna i zadovoljavajuća kupovina. Zapamtite, pouzdani prodajni autoplac će vas voditi kroz proces, pomažući vam da pronađete savršen polovni automobil koji zadovoljava vaše potrebe, budžet i želje.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!