na vrh

Mirisi koji dolaze iz motora vašeg automobila

Automobili su naše verne sluge. Omogućite im odgovarajući servis i popravke i budite sigurni da ćete imati mnogo sati na putu uz minimalne probleme. Međutim, ne može se svaki problem sa automobilom rešiti tokom redovnih zakazanih servisnih provera i trebalo bi da budete spremni da primetite bilo šta čudno sa svojim automobilom jer bi to moglo biti znak značajnijeg problema.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Uobičajeni simptomi uključuju buku, ali svest o neuobičajenim mirisima može vam pomoći da rano otkrijete određene probleme. Evo nekih od najčešćih mirisa automobila koji se mogu pojaviti i dati vam do znanja šta može biti njihov uzrok.

  1. Miris spaljene gume

Miris spaljene gume ukazuje na jedno; guma je došla u kontakt sa vrućim materijalom i gori. Kada ga osetite, pokušajte da pogledate sve gumene delove vašeg automobila. U većini slučajeva, do gorenja može doći zbog trenja između gumenog i pokretnog metalnog dela. To može ukazivati na proklizavanje kaiša ili labavo crevo iz sistema za hlađenje i/ili servo upravljač.

  1. Miris vrućeg ulja

Kada vozite, ulje se zagreva, ali je zatvoreno u svoj sistem i ne bi trebalo da osetite njegov miris. Jednom kada ovo osetite, znajte da postoji curenje u sistemu za cirkulaciju ulja i da može da padne na vrući deo kao što je izduvni sistem. Sledeći korak koji treba da preduzmete je zakazivanje termina za dovođenje vašeg vozila na pregled i otklanjanje problema. Ako se ne tretira, nizak nivo ulja može oštetiti motor vašeg vozila.

  1. Miris benzina

Miris benzina tokom vožnje implicira da postoji curenje u jednoj od cevi kroz koju prolazi. Curenje benzina može biti ili u mlaznici goriva ili rezervoaru za gorivo. Ako imate automobil/vozilo iz 70-ih godina ili ranije, konstantan miris goriva nakon što ugasite motor može biti tipičan; ako je taj miris jak, nemojte čekati da ga proverite. Zakažite termin u servisu i izvršite proveru.

  1. Oštar miris paljevine

Ovaj miris ukazuje na to da možda postoji problem sa kočionim pločicama ili se diskovi pregrevaju. Imajte na umu da su kočnice kritičan deo vašeg automobila i da svaki problem sa njima treba brzo da se ispravi kako biste sprečili bilo kakvu opasnost.

  1. Slatkasti miris

Ovaj slatkasti miris potiče od curenja rashladne tečnosti motora. Ovo nije dobro za motor jer se rashladna tečnost oslanja na zatvoreni sistem za hlađenje vašeg motora. Curenje rashladne tečnosti može dovesti do pregrevanja motora. Budite oprezni kada otvarate čep i nemojte to raditi kada je prevruće da se ne biste izgoreli.

  1. Miris pokvarenih jaja

Ovaj miris pokazuje da vaš katalizator ima problem. Katalizator je dizajniran da pretvori gasove koji dolaze iz vašeg motora u oblik koji se može osloboditi, a miris ovog pokazuje da ne funkcioniše dobro. U nekim slučajevima, to može biti indikacija da motor ima problem koji izaziva kvar katalizatora.

Sve u svemu, ovo su neki od najprepoznatljivijim mirisa na osnovu kojih se može pretpostaviti o kakvom problemu je reč, ali se nikada ne treba oslanjati samo na njih. Ako želite da budete sigurni, posetite mehaničara. Ako dođe do kvara koje ne možete ili ne želite da popravljate i auto ostane u neispravnom stanju, Otkup automobila u Beogradu, agencija KONSTANTIN nudi otkup baš svih polovnih automobila u Beogradu i okolini. Brzo rešavanje papira i keš isplata.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!