na vrh

Alternator - proizvođač električne energije u automobilu

Razumljivo je da većina vozača veruje da je krajnji izvor električne energije u njihovim automobilima baterija, ali ono što neki možda ne razumeju je uloga koju alternator igra u održavanju električne energije uskladištene u bateriji. Automobilska baterija radi na principu skladištenja hemijske energije koja se pretvara u električnu energiju. Olovne ploče koje se nalaze u rastvoru sumporne kiseline omogućavaju hemijsku reakciju koja oslobađa električnu energiju. Kako se ta reakcija odvija, olovne ploče počinju da se skupljaju i kiselina se kombinuje sa olovom da bi se stvorio olovni sulfat. Na kraju bi reakcija prestala i proizvodnja struje bi prestala. Tada alternator postaje jednostavan, ali veoma neophodan deo opreme.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Alternator je jednostavno električni generator - umesto da ga pokreće električna energija, on se okreće sa pogonskim remenom automobila i koristi magnetno jezgro i bakarne namotaje i četke izvan jezgra za stvaranje struje. Ta električna energija se zatim prenosi u bateriju gde se reakcija do koje je došlo do stvaranja električne energije u bateriji preokreće i pri tome se nova energija skladišti. Ovo se dešava iznova i iznova za automobilske baterije i iako se baterije koriste u automobilima skoro sto godina, one i dalje imaju isti osnovni dizajn.

Naizmeničnu struju (AC) proizvode savremeni automobilski alternatori i mora se ispraviti u jednosmernu (DC) koja je struja koju koriste automobilski akumulatori. Elektronska kontrolna jedinica (ECU) koja je takođe poznata kao „kompjuter“ automobila, u stanju je da razlikuje količinu stvarne struje koja se šalje od alternatora do baterije. Pošto je današnjim automobilima potrebna velika količina električne energije da bi radili, kao što su električni servo upravljač i klima uređaj, većina modernih automobilskih alternatora može proizvesti struju od 50 do 70 ampera.

Današnji alternatori su efikasniji od onih od pre samo nekoliko decenija i imaju dug životni vek. Međutim, tokom vremena može biti neophodno da se popravi ili zameni alternator ako baterija počne da pokazuje znake nedostatka napunjenosti. Unutrašnje četke i kontakti koji se nalaze u većini alternatora mogu se lako zameniti pomoću kompleta koji se nalaze u bilo kojoj prodavnici autodelova.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!