na vrh

Da li bi kleme akumulatora ikada trebalo otkačiti na duže vreme?

Ovo je uobičajeno pitanje u vezi sa automobilskim akumulatorima i obično muči vlasnike automobila koji planiraju da odu na putovanje ili odmor na neko vreme i ostave svoj automobil. Iako se čini da ima smisla, isključivanje akumulatora često može biti pogrešna odluka.

Prvo, važno je prepoznati nedostatke odvajanja klema akumulatora. Računarskom sistemu u automobilu je potrebna minimalna količina električne energije da bi održao informacije koje je uskladištio u svojoj memoriji. Ove informacije su važne za efikasan rad nekoliko različitih sistema u motoru vašeg automobila, menjaču i mnogim drugim funkcijama. Automobil u nekim slučajevima može čak i izgubiti sposobnost da se pokrene bez potpune kompjuterske analize i elektronskog „restarta“ ako odlučite da isključite bateriju na duži vremenski period.

OTKUP SVIH POLOVNIH AUTOMOBILA

Pozovite Otkup automobila Konstantin Beograd za otkup automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile u bilo kom stanju uz keš isplatu.

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Drugo, koje prednosti očekujete da ćete dobiti od isključivanja akumulatora vašeg automobila? Baš kao i kod potrebe kompjutera u vozilu za skladištenjem informacija, postoje i drugi sistemi koji tiho prate trenutni status vašeg vozila. Jedan od njih je pasivni ili aktivni sistem za sprečavanje krađe ili alarmni sistem koji su danas instalirani mnogi noviji automobili. Bez stalnog izvora energije, ovaj sistem ne može da funkcioniše na način na koji je zamišljen i može dati kriminalcu priliku da provali i ukrade stereo ili drugu vrednu opremu vašeg automobila. Šteta bi mogla da premaši višestruko vrednost samog akumulatora.

Konačno, akumulator vašeg automobila ima dosta uskladištene struje i dizajniran je za duge periode nekorišćenja. Većina novih akumulatora za automobile može trajati nekoliko nedelja bez pokretanja automobila i još uvek ima dovoljno struje za pokretanje automobila kada se vratite. Međutim, ako vas i dalje muči pomisao da ostavite povezanu bateriju vašeg automobila, dostupni su punjači za održavanje koji se mogu ostaviti povezani na bateriju tokom dužeg vremenskog perioda. Ovo će zahtevati električnu utičnicu, na primer u garaži ili radnji.

Najbolji savet koji možete dobiti je da bateriju svog automobila držite povezanu sa automobilom. Prednosti držanja baterije priključene će obično daleko nadmašiti sve nedostatke i najverovatnije će osigurati da će vaš automobil moći da se pokrene kada se vratite sa odmora.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!