na vrh

Otkup 4WD i AWD automobila Beograd

Dosta je vlasnika automobila koji se opredeljuju za automobile sa 4x4 (4WD) ili automobile sa pogonom na sva 4 točka (AWD), posmatrajući ih kao automobile sa istim sistemom prenosa snage. U našem jeziku se ova dva sistema poistovećuju, ali u praksi su veoma različiti.

OTKUP POLOVNIH 4x4 AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup 4x4 automobila Beogradu i Srbiji. Otkupljujemo sve automobile bez obzira na stanje uz keš isplatu na ruke. Besplatna procena vrednosti polovnih automobila.

Vršimo otkup polovnih 4WD i AWD automobila, motora, kombija, pikap vozila u Beogradu i okolini. Otkupljujemo baš sve automobile po najvišim cenama!

+381-64-00-4-8888

Prenos 4WD se odnosi uglavnom na terenska vozila namenjena vožnji na težim terenima poput peska, blata, neravninama i slično, dok su automobili sa AWD sistemom namenjeni i vožnji po asfaltu. Razlika leži u tome što 4WD omogućava prenos snage preko jedne ili obe osovine i može se privremeno isključiti, dok kod AWD sistema svaki pojedinačni točak učestvuje u prenosu snage, pa se lako može desiti da se takav automobil zaglavi na mekšoj podlozi, posebno ako se radi o nižim modelima koji se lako „ukopaju“ i oslone podom na teren. Tada je samostalno izvlačenje iz te situacije skoro nemoguća misija.

S obzirom da oba sistema imaju svoje prednosti i mane, kako se odlučiti koji izabrati? Odgovor je da se zaista svodi na to za šta planirate da ga koristite.

Ako ste entuzijastičan off-roader, onda bi 4WD sa robusnom konstrukcijom i superiornom vučom bio bolja opcija za vas. Imajte na umu da su 4VD povezani sa većim troškovima zbog skupih prevelikih točkova, off-road guma i redovnijeg održavanja od normalnih vozila, tako da biste morali biti spremni da platite više za privilegiju da možete ići skoro svuda.

S druge strane, ako živite na lokaciji gde je loše vreme stalni faktor ili čak i ako samo tražite sigurniji automobil za vožnju na putu i van njega, onda bi auto sa AWD sistemom mogao biti pravi izbor.

Za šta god da se odlučite, nadamo se da je ovaj članak barem malo razjasnio razliku između AWD i 4WD, tako da kada prodavac pokuša da vam kaže da su zapravo oba ista stvar, moći ćete da ga ispravite i znate da niste pogrešili ako se odlučite za kupovinu.

Otkup automobila Beograd - Otkup svih auta uz keš isplatu na ruke. Najbolje cene otkupa auta u Beogradu


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!