na vrh

Šta su kočione pločice, a šta pahnovi?

Ako hoćete da prodate automobil, bez obzira na ispravnost bilo kog, pa i kočionog sistema, mi ćemo ga rado otkupiti od vas po najboljoj ceni otkupa automobila u Beogradu i okolini uz keš isplatu.

OTKUP POLOVNIH AUTOMOBILA BEOGRAD

Otkup Automobila Konstantin vrši otkup polovnih automobila u Beogradu i okolini. Mi kupujemo baš sve automobile po najvišim cenama otkupa!

+381-64-00-4-8888

Jednostavno rečeno, kočione pločice i kočioni pahnovi nisu iste stvari. Njihove razlike su važne za svakog vozača. Iako oba dela kočionog sistema imaju slične funkcije, njihove strukture i mesta na kojima se nalaze su različiti. Tipičan automobil može imati jedno ili drugo ili oboje.

Kočione pločice

Kočione pločice su deo disk kočionog sistema. Kočione pločice pritiskaju kočioni disk sa obe strane da bi stvorile trenje neophodno za zaustavljanje vašeg vozila. A kočiona klešta sa hidrauličnim cilindrom su odgovorna za potiskivanje kočionih pločica prema disku. Većina automobila na prednjim točkovima ima sistem disk kočnica.

Kočioni pahnovi

Kočioni pahnovi su deo doboš kočionog sistema, originalnog dizajna kočionih sistema vozila. Kočioni pahnovi su u obliku polumeseca i oslanjaju se na hidraulički pritisak kočione tečnosti da bi stvorile trenje po unutrašnjoj površini doboša, kako bi zaustavile automobil. Sami kočioni pahnovi su smešteni unutar doboša. Doboš sistem kočenja se može naći kod automobila, terenaca i kamiona sa pogonom dva ili na sve točkove. Uglavnom se doboš-cilindar sistem kočenja zastupljen na zadnjim osovinama vozila.


OTKUP AUTOMOBILA U BEOGRADU!!!
OTKUP AUTOMOBILA NA VAŠOJ ADRESI!!!
OTKUP SVIH MARKI AUTOMOBILA BEOGRAD!!!